Botswana

Vakantie in BotswanaBotswana is misschien wel het meest interessante land van zuidelijk Afrika. Botswana biedt bezoekers een afwisselend en contrastrijk landschap met bizarre rotsformaties, zoutpannen, savanne en “wetlands”. Je vindt er enorme wildparken, zoals het Moremi Wildlife Reserve vindt u hier ook de beroemde Okavango Delta – de grootste inlandse delta ter Wereld.

Dit waterrijke gebied in het noordelijke gedeelte van Botswana is één van Afrika’s laatste grote ongerepte natuurgebieden. Het is een oase van verrassende schoonheid, bevolkt door talloze dieren. In Botswana vindt u luxueuze lodges gelegen op de mooiste locaties. De rijkdom aan dieren, vogels en flora laat u in gedachte teruggaan naar het paradijs, zo puur en overweldigend!

Botswana – het voormalige Bechuanaland – ligt in zuidelijk Afrika. Het land wordt geheel omsloten door Namibië, Zimbabwe, Zambia en Zuid-Afrika. Het is een stabiel en veilig land met een moderne economie en een goede infrastructuur. De hoofdstad van Botswana is Gaborone – een stad met ongeveer 200.000 inwoners die op 15 kilometer van de Zuid-Afrikaanse grens ligt. Met een oppervlakte van bijna 600.000 vierkante kilometer is Botswana ongeveer 16 keer zo groot als Nederland. Botswana telt 1,5 miljoen inwoners en is daarmee zeer dunbevolkt. Een groot deel van het land ligt in de Kalahariwoestijn. Het noorden van het land is het vruchtbaarste gebied, waar enkele rivieren stromen en beroemde natuurparken liggen zoals Chobe NP, Savuti GR en de Okavango Delta (Moremi GR).

De meeste dagen zijn droog en heet, de meeste nachten zijn helder en koel. Botswana Afstanden zijn groot in Botswana, soms komt men onderweg tijden geen huizen of verkeer tegen. Botswana is uitermate geschikt als verlenging van je Afrika vakantie in Namibië of Zuid-Afrika.