Zuid Amerika

PeruZuid Amerika is een continent dat menigeen graag wil ontdekken, lees waarom. Bezoek één van de mooiste gebieden van Argentinië, temidden van diepblauwe meren en enorme bossen omringd door imposante bergen. U vindt hier verdwaalde ijsschotsen, vulkanisch landschap en de beroemde Iguazú watervallen. Maak kennis met de traditionele bevolkingsgroepen, de vurige tango en de indrukwekkende natuur.

Chili is met zijn mysterieuze landschappen van Patagonie, de gletsjers en fjorden, de Colchagua wijnvallei en de beroemde granieten bergpieken met recht een zeer bijzonder en divers land. Proef in Santiago de smeltkroes van culturen en geniet van schitterende smaragdblauwe meren.
Costa Rica betekent letterlijk ‘rijke kust’ en met zijn ongerepte regenwouden, grote diversiteit aan flora en fauna, de mysterieuze nevelwouden en uitbarstende vulkanen doet het zijn naam eer aan. Ontdek in de nevelwouden en in de mangroves een zeldzaam dierenleven en geniet van het tropische strand, werkelijk een paradijs op aarde! Op Costa Rica ervaart u het pure leven.

Ecuador heeft haar naam te danken aan de ligging op de evenaar. De vriendelijke mensen en de enorme diversiteit aan natuurschoon maken dit kleine Andesland tot een bij reizigers zeer populaire bestemming. Ecuador heeft zeer veel te bieden: vlak bij hoofdstad Quito vindt u de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Er zijn levendige indianenmarkten en een indrukwekkend tropische regenwoud. Natuurlijk is uw reis te verlengen met één van de wereldwonderen der natuur: de Galápagoseilanden.

De antieke culturen in Peru zijn niet dood, maar leven voort tot op de dag van vandaag. Veel Indiaanse boeren vereren Moeder Aarde en spreken nog altijd Quechu, de taal van de Inca’s. Cuzco was het hart van het Incarijk Tahuantinsuyu, wat ‘vier werelden’ betekent en de ongelooflijke variëteit van Peru schetst. Het is een indrukwekkende stad en de uitvalsbasis voor een bezoek per trein aan Machu Picchu, de wereldberoemde Incastad. Ontdek de lokale gebruiken van traditionele bevolking op de eilandjes in het Titicacameer.

Ondanks de vele zonuren die bij een dergelijk land horen, het overweldigende groen van het tropische regenwoud en de indrukwekkende smeltkroes van culturen, voelt Suriname een beetje als thuiskomen. De vertrouwde Nederlandse taal, de overblijfselen uit de Nederlandse koloniale tijd en de pure ongerepte natuur maken een reis naar dit exotische land tot een onvergetelijke ervaring! Al met al is een reis naar Zuid Amerika overweldigend en zal ik geen kans voorbij laten gaan om er weer naartoe terug te keren.